Gülistan Sönük, binlerce kişi eşliğinde Êlih Belediyesi’ne geçti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) Êlih Belediyesi'nde rekor bir oyla seçimleri kazanan Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, binlerce kişinin katılımıyla belediye binasına geçerek, "Bugün halkın direnişi ile belediyemizi aldık" dedi.

DEM Parti İl Örgütü önünde toplanan binlerce kişiye milletvekili Zeynep Oduncu, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, Belediye Meclis Üyeleri, Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerin üyeleri Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük’e eşlik etti. Halk, alkışlar ve sloganlar eşliğinde belediye binasına yürüdü. 

Gülistan Sönük, belediye kapısında “Jin jiyan azadî” sloganı ile karşılandı ve "Welat çiqas xweş û rind e" şarkısı eşliğinde belediyeye giriş yaptı. 

Eşbaşkanlık odasında yaptığı açıklamada Gülistan Sönük, kayyımın belediyeleri karakol haline getirdiğini belirtti ve ekledi: “Halkın belediyesi halka yasak hale getirilmişti. Bugün halkın direnişi ile belediyemizi aldık. Ve binlerce kişi ile belediyeye girdik. Bugün buraya gelen kitle kayyımın 4 yıllık sürecinde belediyeye uğramamıştır.”

Gülistan Sönük, “Bizim olanı aldık. Kentimiz bizimdir. Nasıl bugün kitlesel bir şekilde halk ile belediyeye giriş yaptıysak, belediyemizi halk ile beraber yöneteceğiz” diye konuştu. 

Görevi gasp edilerek yerine kayyum atanan Belediye eski Eşbaşkanı Mehmet Demir, kayyumun bıraktığı tahribatı hep birlikte çözme çağrısında bulunarak, tahribat yaratanlar ile hukuk önünde hesaplaşacaklarını ifade etti.

Bir önceki Eşbaşkan Songül Korkmaz, kadın iradesinin kente büyük bir başarı kazandırdığını belirterek, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. Yapılan konuşmaların ardından Eşbaşkan Sönük tebrikleri kabul etti.